Vagroen - Groningen

Wednesday 16 July 2014 •

Customer story image
Na reeds een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben met het inhuren van een Hyundai laadschop heeft men besloten bij de Vagroen om zelf te investeren in een Hyundai laadschop voor op de locatie Gaarkeuken. En ze hebben met de nieuwe HL757-9A gelijk de primeur voor de Nederlandse markt. Vagroen is een 100% deelneming van Grontmij. De onderneming richt zich op een duurzame verwerking en inzet van groenafval, biomassa en organische reststromen. Vagroen is gevestigd in Groningen en heeft daarnaast eigen groen-composteerlocaties en ontvangstlocaties. Bovendien hebben ze door het hele land zogenaamde biomassarotondes. Hiervoor gebruiken ze veelal locaties van partners. Zoals gezegd door de goede ervaringen met een ingehuurde Hyundai 757-9 bij de firma HRM heeft men besloten een Hyundai HL 757-9A bij Van der Spek Vianen BV aan te schaffen, temeer omdat dit economisch beter verantwoord is. Zelf investeren is meestal goedkoper dan het gehele jaar iemand extern inhuren. Daarbij komt ook nog dat de Hyundai beschikt over een zeer zuinige en schone motor. Hij voldoet aan de nieuwste Tier IV interim emissie eisen, dus was het ook milieutechnisch een verantwoorde keuze. De nieuwe HL 757-9A is dus uitgerust met een 6 cilinder Cummins QSB 6.7 turbo intercooler diesel met 149 kW bij 2200 omw./min en een inhoud van 6700 CC. Deze motor voldoet dus aan de Stage3B / TIER IVinterin emmisie eisen en het uitlaatsysteem is voorzien van DPF roetfilter en DOC katalysator. Middels een drie standenschakelaar voor het instellen van het motorvermogen te weten: Power mode (maximaal vermogen), S-tandaard mode (algemeen gebruik) en E-cono mode (licht werk brandstofbesparing) kan men per verwerkte ton erg zuinig en schoon werken, weinig brandstofverbruik is goed voor de expoitatiekosten maar zeker ook voor het milieu. Daarbij komt ook nog dat er een vijfde versnelling en een lock-up op de machine zit welke eveneens bijdragen aan een brandstofbesparing. Verder is de machine uitgerust met een snelwisselsysteem waarmee snel en efficient gewisselde kan worden tussen ;hoogkiepbak, palletvorken en een schuifbord. Wij wensen de Vagroen veel succes toe met hun eerste Hyundai laadschop in de compostering !

Related Articles

CEO HHI Mr. Kwon Oh-gap

Review 2015 and forecast 2016 Hyundai Heavy Industries Europe

15/01/2016 2:00:00

2015 has been the most successful year ever for Hyundai Heavy Industries Europe. Sales numbers and turn-over reached an all-time high with more than 5,000 units sold and over € 250 million in turn-over.

Read more

Customer story image

De Paauw Recycling

6/08/2014 6:48:57

Na volle tevredenheid, wederom een Hyundai!

Read more

Customer story image

Asfalt Productie Hoogblokland

12/05/2014 15:05:39

3de nieuwe Hyundai HL780 laadschop geleverd aan APH

Read more

HX480

Hyundai introduces the new HX480 L Crawler Excavator

12/09/2016 2:00:00

Hyundai is introducing the new HX480 Crawler Excavator. This new Excavator has an enhanced instrument panel for easier monitoring to simplify the control settings, has more new exclusive safety features and fuel efficiency. Furthermore, there is a higher cycle time improvement and its new exterior design increases durability and safety.

Read more

Subscribe to news

Enter your information or subscribe with Facebook and receive news, product updates and offers directly in your inbox.


*

*

*

I would like to receive updates about: