Grondverzet en kraanverhuur Kor De Boer

Tuesday 08 April 2014 •

Customer story image
Kor de Boer Grondverzet & Kraanverhuur is gevestigd in het Friese Garijp en timmert al ruim 25 jaar aan de weg. Het bedrijf is uitgegroeid tot een onderneming die alles aanpakt op het gebied van grond-, weg-, en waterbouw. Verder zet het bedrijf zich o.a. in bij het realiseren van wegen, aquaducten, uitbreidingsplannen, riolering, sloten, vijvers, manegebakken, geluidswallen, sloopwerkzaamheden en bij het uitgraven bij nieuwbouw van bedrijfsgebouwen. De samenwerking met Van der Spek Vianen is reeds een paar jaar een feit; de eerste mobiele Hyundai R140W-9 draait alweer 3 jaar naar voller tevredenheid. “De Hyundai is een zeer stille, snelle en fijne machine en daarbij ook nog eens erg zuinig”, aldus Kor de Boer. Dat laatste is steeds meer een issue, men let steeds meer op brandstofverbruik. De nieuwe -9A serie van Hyundai is nog zuiniger en dat is ervaren middels een zeer succesvolle demo. De geleverde Hyundai R140-9A is de eerste van deze serie in Nederland en is uitgevoerd met vele extra’s te weten: een Engcon draaikantelstuk, alle hydraulische functies, GPS-systeem, twee camera’s, brede enkelluchtbanden, voorbereiding voor overdruk en voorbereiding voor vacuüm, extra werkverlichting op cabine in LED uitgevoerd. De Hyundai R140-9A heeft een 6-cilinder Cummins QSB 6.7 Turbo Intercooler diesel. Deze motor voldoet aan de Stage3B / TIER IVi uitlaatgaseisen en het uitlaatsysteem is voorzien van DOC katalysator. De machine heeft drie werkmodussen: in de S-modus en P-modus draait de motor respectievelijk 1400 en 1500 toeren en verbruikt dan reeds weinig brandstof. Maar in de E-modus draait de motor slechts 1300 toeren en nog blijft de machine supersnel qua draaien, zeer brandstofbesparend! Het geavanceerde en gepatenteerde hydrauliek systeem zorgt ervoor dat de machine een perfecte bediening heeft, zoals eerder reeds geroemd door de machinist van Kor de Boer. Ook brandstof besparend werkt het regeneratiesysteem tevens in combinatie met het geavanceerde CAPO-systeem dat het motor- en pompvermogen optimaal op elkaar afstemt. Kortom, er is alles aan gedaan om van deze machine een zeer zuinig, stil, sterk en snel luxe werkpaard te maken. Tot volle tevredenheid van De Boer. Direct aan het werk: de R140W-9A is afgeleverd op het project de DrachtstervaartDe Drachtstervaart komt terug in het centrum van Drachten. Vanaf het najaar van 2012 tot begin 2016 wordt gewerkt aan deze omvangrijke klus langs het Moleneind. De eerste twee jaar tot halverwege 2014 vooral tussen Noorderhogeweg en JM Houwenstraat en vanaf halverwege 2014 tot begin 2016 tussen JM Houwenstraat en het carillon middenin het centrum van Drachten. Het aanleggen van de vaart wordt gecombineerd met het vervangen van de riolering langs het hele traject

Related Articles

News image

Hyundai's new hydraulic system "Hi-POSS" at the Bauma 2013

28/03/2013 12:46:00

World Premiere at the Bauma; the all-new Hyundai hydraulic system called "Hi-POSS" on display at the Hyundai R220LC Hi-POSS.

Read more

Hyundai Edge 49

Hyundai Edge 49 - Winter 2016

4/01/2017 1:00:00

The Hyundai Edge - Winter 2016 edition. Hyundai Edge is the quarterly magazine issued by the Hyundai Construction Equipment division with news about new Hyundai products, customers and some background information about Korea.

Read more

News image

Hyundai at Intermat 2015

17/02/2015 13:14:00

Hyundai Heavy Industries Europe (HHIE) will present a whole new range of equipment at Intermat 2015. Many of the machines will be making their world premiere at the show.

Read more

Compact radius excavators with two-piece boom and dozer blade for stabilisation (for enhanced stance) are in demand for trenching, ground engineering and demolition work.

Hyundai Construction Equipment supplies wheeled and tracked excavators of 14 to 30 tonnes with optional two-piece boom

9/05/2017 2:00:00

The best-selling equipment options include two-piece booms for tracked excavators. Since this boom option enables the excavator to work with a bigger reach, while maintaining the possibilities of a reduced front swing, this option is requested by construction companies working in road construction, utilities and urban environments.

Read more

Subscribe to news

Enter your information or subscribe with Facebook and receive news, product updates and offers directly in your inbox.


*

*

*

I would like to receive updates about: