Diemen Leiden

Thursday 27 August 2015 •

Customer story image
Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe graafmachine geleverd aan Van Diemen in Leiden. Ditmaal werd er door Van Diemen geïnvesteerd in een nieuwe een Hyundai R220-9A. Vooraf werden de afgelopen jaren o.a. al een 15 ton Hyundai 145LCR-9A, een 16 tons Hyundai H160LC-7, een Hyundai H140LC-7A, en diverse minigravers geleverd door Van der Spek Vianen B.V. De nieuwe Hyundai R220-9A wordt aangedreven door een Cummins QSB6.7 6-cilinder dieselmotor welke voldoet aan de Tier IV interim emissie eisen. Deze motor is voorzien van een CCC “Cummins Compact Catalist” welke zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen, er is geen actief- of passief roetfilter gemonteerd dat moet regenereren door het opwarmen van de uitlaatgassen. Het is een geheel onderhoudsvrij systeem. Om de machine zo breed mogelijk te kunnen inzetten voor allerlei voorkomende werkzaamheden is de nieuwe R220-9A op wens van Diemen uitgevoerd met vele hydraulische functies welke proportioneel te bedienen zijn. Door de hydraulische snelwissel kan er snel en eenvoudig gewisseld worden tussen de verschillende werktuigen. Aangezien de machine veelal in de sloopwerkzaamheden zal worden ingezet is er door van Diemen voor gekozen om de machine op 800mm brede rupsen uit te laten voeren. Om tijdens de sloopwerkzaamheden de veiligheid van de machinist te garanderen is de cabine voorzien van een cabinebescherming aan de voorzijde. De machine is uiteraard in de bekende huiskleuren van Van Diemen gespoten zodat hij gelijk herkenbaar is op de werken die door Van Diemen wordt uitgevoerd.

Related Articles

Hyundai Samoter 2017

Hyundai at Samoter 2017

11/01/2017 1:00:00

Hyundai will present a range of construction equipment and forklifts including two world premieres; the R30Z-9AK mini-excavator and the new HL975 wheel loader.

Read more

News image

World Premiere - Hyundai R25Z-9A

28/03/2013 13:59:00

The R25Z-9A mini excavator to be presented at BAUMA 2013 fills a big gap in the Hyundai range between models R16-9 and R27Z-9 in the 2.6 t class of mini crawler excavators. This mini excavator has a Mitsubishi engine (TIER IV) with Z rating (Z = Zero-Turn-Radius, which means that it can turn within its own contours and so can work in extremely confined spaces) and be fitted with buckets with a capacity of up to 0.07 m3.

Read more

Subscribe to news

Enter your information or subscribe with Facebook and receive news, product updates and offers directly in your inbox.


*

*

*

I would like to receive updates about: