De Paauw Recycling

Wednesday 06 August 2014 •

Customer story image
Onlangs is er wederom via de vestiging Oost in Marïenberg door Van der Spek Vianen B.V een nieuwe Hyundai geleverd bij de Paauw Recycling in Enschede, ditmaal een Hyundai R35-Z9. Vorig jaar werden ook al twee nieuwe Hyundai R140W-9’s geleverd aan De Paauw Deze twee Hyundai R140W-9’s werden na uitgebreid overleg tussen De Paauw en Van der Spek opgebouwd in de werkplaats in Marïenberg om zonder problemen ingezet te gaan worden op de recyclinglocaties van De Paauw in Enschede. De goede ervaringen met de machines en Van der Spek maakt de keuze voor wederom een Hyundai van Van der Spek een eenvoudige. De ruim 3650 kilo wegende Hyundai R35Z-9 is uitgevoerd met extra hydraulische functies zodat hij eenvoudig en snel kan werken met de gemonteerde sorteergrijper. Om maximaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte hebben ze bij de Paauw gekozen voor de Hyundai R35Z-9, de machine is een binnendraaier waardoor er ook in zeer nauwe ruimtes mee gewerkt kan worden. De zwenkbare giek welke maximaal tot 75° kan zwenken zorgt dat bijna op iedere plek gekomen kan worden met de sorteergrijper. Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar watergekoelde 3 cilinder motor verantwoordelijk. Aan deze motor zitten variabele plunjerpompen gekoppeld welke zorgen voor een optimale hydrauliekopbrengst en daarbij behorend laag brandstofverbruik. De Paauw Recycling is in 1956 opgericht door de heer de Paauw sr. In de beginfase bestond het te recyclen materiaal voornamelijk uit oud papier en textiel dat werd gesorteerd en opgeslagen. Met de aankoop van een balenpers kreeg het bedrijf de mogelijkheid om zelf de ingezamelde materialen aan te bieden aan papierfabrieken en textielverwerkers. In de tachtiger jaren werd voorzichtig begonnen met de inzameling van kunststofafval, dit bleek succesvol waarna begin jaren negentig de volgende generatie het bedrijf overnam en deze activiteit verder ontwikkelde. De komst van kunststofproducten en het toenemende milieubesef zorgden voor een snelle groei van De Paauw Recycling. Verwerking en hergebruik van (grond)stoffen en producten werden steeds belangrijker. De Paauw Recycling speelde op deze ontwikkeling in door de inzameling, op- en overslag en sortering van kunststofafval op te zetten. De in de loop der jaren opgebouwde know-how op het gebied van verwerking van kunststofafval tot waardevol gerecycled materiaal zorgt nog altijd voor een sterke groei van het bedrijf. Na verwerking vinden de materialen hun weg naar verschillende eindverwerkers over de hele wereld

Related Articles

Expertentag Eberle Hald July 2016

Open door day Hyundai dealer Eberle Hald

19/07/2016 2:00:00

From July 7 to 9, 2016, the German Hyundai dealer Eberle Hald organised a high-level Open door day for customers.

Read more

160D-9L Front view

Hyundai expand its forklift range with the new powerful 160D-9L heavy-line forklift

6/09/2017 0:00:00

Hyundai Construction Equipment’s has launched the newest of its all-round heavy-duty diesel forklifts – the compact but powerful 160D-9L. The new truck fills the gap between the 160D-9 and 180D-9 and offers an increased load capacity, extra safety, cost-effectiveness and operator comfort.   

Read more

Hyundai Edge 48

Hyundai Edge 48 - Autumn 2016

8/11/2016 1:00:00

The Hyundai Edge - Autumn 2016 edition. Hyundai Edge is the quarterly magazine issued by the Hyundai Construction Equipment division with news about new Hyundai products, customers and some background information about Korea.

Read more

Subscribe to news

Enter your information or subscribe with Facebook and receive news, product updates and offers directly in your inbox.


*

*

*

I would like to receive updates about: