BAM-infra

Wednesday 17 June 2015 •

Customer story image
Met de aflevering van de nieuwe Hyundai HL770-9A aan de BAM is de levering van de eerste Hyundai laadschop bij de BAM een feit. De tweede laadschop, een Hyundai HL760-9A die gelijktijdig werd besteld, zal op zeer korte termijn geleverd gaan worden. De keuze van de BAM voor Hyundai laadschoppen is zeker niet over één nacht ijs gegaan. Naast het uitgebreid testen van de verschillende zwaartes en merken laadschoppen op de diverse locaties van de BAM door een groot aantal machinisten, waarbij zeer veel praktijkinformatie werd verzameld, speelde ook het “total cost of owerschip” een zeer belangrijke factor. Doordat het complete plaatje hiervan klopte en Van der Spek Vianen als leverancier ook de juiste partner bleek is de keuze op de Hyundai laadschoppen geleverd door Van der Spek gevallen. De eerste nieuwe Hyundai HL770-9A laadschop is afgeleverd op de asfaltmolen van de BAM in Stein, de ACL. Voor het duurzaam draaien is de nieuwe HL770-9A uitrust met het nieuwste hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energieverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie met lock-up op 4 van de 5 versnellingen zorgt voor maximale duurzaamheid. Deze automatische transmissie zorgt voor zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De nieuwste koppelingstechnieken en het soepel schakelen zorgen daarnaast voor vlot rijden. De assen zijn voorzien van as-koeling, wat voor het opbreekwerk in het freesmateriaal - dat tegenwoordig wel 50% van de input van de asfaltcentrale is - geen overbodige luxe is. De vooras is voorzien van een volautomatisch werkend sperdifferentieel. De HL770-9A wordt aangedreven door een 8.9 liter Cummins QSL-9 6-cilinder turbodiesel motor die 300 pk levert. Deze motor brengt dit vermogen via een volautomatische ZF-versnellingsbak over naar de wielen. De machines is standaard voorzien van 26,5-25 20PR L3 banden. Op wens van de BAM is de machine voorzien van een centrale smering. Om eenvoudig te kunnen wisselen van bak en andere uitrustingsstukken zoals een palletvork is de machine voorzien van een hydraulische snelwissel. De achteruitrijdcamera is standaard af fabriek en zorgt voor een goed en veilig zicht naar achteren. Net als de dash-9 serie graafmachines zijn ook de laadschoppen voorzien van het Hi-mate Remote Management System. Hi-Mate is het door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de gps-satelliettechnologie een dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van hun machines te volgen, de locatie ervan te controleren en van op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

Related Articles

Bauma booth 2016_Hyundai_2

Hyundai completes new Stage IV product range at Bauma 2016

15/02/2016 2:00:00

Hyundai Heavy Industries Europe (HHIE) will present an extensive range of equipment for both the construction and forklift world. The construction equipment range comprises the construction, utility, forestry, recycling & waste handling and mining & quarrying industries at Bauma 2016. 

Read more

Hyundai Construction Equipment Europe focuses on the “Hyundai Effect” at Bauma 2019

28/01/2019 1:00:00

Bauma, Munich, April 8th – 14th 2019, Open-air ground FM.812A

Read more

Customer story image

Spelt Bedrijven

23/12/2014 13:22:00

Wederom de keuze voor een Hyundai laadschop door de Spelt Bedrijven

Read more

Hyundai Edge 48

Hyundai Edge 48 - Autumn 2016

8/11/2016 1:00:00

The Hyundai Edge - Autumn 2016 edition. Hyundai Edge is the quarterly magazine issued by the Hyundai Construction Equipment division with news about new Hyundai products, customers and some background information about Korea.

Read more

Subscribe to news

Enter your information or subscribe with Facebook and receive news, product updates and offers directly in your inbox.


*

*

*

I would like to receive updates about: