BAM-infra

Wednesday 17 June 2015 •

Customer story image
Met de aflevering van de nieuwe Hyundai HL770-9A aan de BAM is de levering van de eerste Hyundai laadschop bij de BAM een feit. De tweede laadschop, een Hyundai HL760-9A die gelijktijdig werd besteld, zal op zeer korte termijn geleverd gaan worden. De keuze van de BAM voor Hyundai laadschoppen is zeker niet over één nacht ijs gegaan. Naast het uitgebreid testen van de verschillende zwaartes en merken laadschoppen op de diverse locaties van de BAM door een groot aantal machinisten, waarbij zeer veel praktijkinformatie werd verzameld, speelde ook het “total cost of owerschip” een zeer belangrijke factor. Doordat het complete plaatje hiervan klopte en Van der Spek Vianen als leverancier ook de juiste partner bleek is de keuze op de Hyundai laadschoppen geleverd door Van der Spek gevallen. De eerste nieuwe Hyundai HL770-9A laadschop is afgeleverd op de asfaltmolen van de BAM in Stein, de ACL. Voor het duurzaam draaien is de nieuwe HL770-9A uitrust met het nieuwste hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energieverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie met lock-up op 4 van de 5 versnellingen zorgt voor maximale duurzaamheid. Deze automatische transmissie zorgt voor zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De nieuwste koppelingstechnieken en het soepel schakelen zorgen daarnaast voor vlot rijden. De assen zijn voorzien van as-koeling, wat voor het opbreekwerk in het freesmateriaal - dat tegenwoordig wel 50% van de input van de asfaltcentrale is - geen overbodige luxe is. De vooras is voorzien van een volautomatisch werkend sperdifferentieel. De HL770-9A wordt aangedreven door een 8.9 liter Cummins QSL-9 6-cilinder turbodiesel motor die 300 pk levert. Deze motor brengt dit vermogen via een volautomatische ZF-versnellingsbak over naar de wielen. De machines is standaard voorzien van 26,5-25 20PR L3 banden. Op wens van de BAM is de machine voorzien van een centrale smering. Om eenvoudig te kunnen wisselen van bak en andere uitrustingsstukken zoals een palletvork is de machine voorzien van een hydraulische snelwissel. De achteruitrijdcamera is standaard af fabriek en zorgt voor een goed en veilig zicht naar achteren. Net als de dash-9 serie graafmachines zijn ook de laadschoppen voorzien van het Hi-mate Remote Management System. Hi-Mate is het door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de gps-satelliettechnologie een dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van hun machines te volgen, de locatie ervan te controleren en van op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

Related Articles

News image

World Premiere - Hyundai R25Z-9A

28/03/2013 13:59:00

The R25Z-9A mini excavator to be presented at BAUMA 2013 fills a big gap in the Hyundai range between models R16-9 and R27Z-9 in the 2.6 t class of mini crawler excavators. This mini excavator has a Mitsubishi engine (TIER IV) with Z rating (Z = Zero-Turn-Radius, which means that it can turn within its own contours and so can work in extremely confined spaces) and be fitted with buckets with a capacity of up to 0.07 m3.

Read more

Customer story image

Daanen Altforst,

17/06/2015 12:13:37

De aanschaf van de Hyundai R220-9A was de juiste keuze

Read more

CEO HHI Mr. Kwon Oh-gap

Review 2015 and forecast 2016 Hyundai Heavy Industries Europe

15/01/2016 2:00:00

2015 has been the most successful year ever for Hyundai Heavy Industries Europe. Sales numbers and turn-over reached an all-time high with more than 5,000 units sold and over € 250 million in turn-over.

Read more

Subscribe to news

Enter your information or subscribe with Facebook and receive news, product updates and offers directly in your inbox.


*

*

*

I would like to receive updates about: