Buys Leerdam

Wednesday 17 June 2015 •

Customer story image
Nieuwe Hyundai HL740XTD-9 voor glasoverslag. De heer Buijs van Buijs Leerdam Zand- en Grindhandel en Marcel de Leur, vertegenwoordiger van Van der Spek Vianen, zijn samen weer geslaagd voor de verkoop en levering van een nieuwe Hyundai HL740XTD-9. Na in zeer korte tijd een nieuwe Terex-Fuchs MHL350E te hebben geleverd voor het op- en overslaan vanuit de schepen en eveneens een nieuwe Hyundai HL740XTD-9 voor op- en overslag in Leerdam wordt nu door Van der Spek een nieuwe Hyundai HL740XTD-9 geleverd voor het op- en overslaan voor en op de glasfabriek in Leerdam. Buijs heeft wederom gekozen voor een machine in XTD-uitvoering die voorzien is van een verlengd laderframe. Dit verlengde laadframe zorgt voor een 420 mm hogere uitkiep, waardoor er ook gemakkelijk geladen kan worden in de steeds hoger wordende vrachtwagens en trailers. Voor de inzet in glas is de machine voorzien van Techking L5 banden, zodat het risico op lekrijden tot een minimum is beperkt. De nieuwe dash-9 wielladers zijn uitrust met een nieuw hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energie- en brandstofverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid. Deze automatische transmissie zorgt voor zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. Voor de aandrijving van de HL740XTD-9 is een Cummins QSB 6.7 6-cilinder turbodiesel verantwoordelijk die voldoet aan de Tier III emissie-eisen.

Related Articles

Dealer FL recruitment

Hyundai Heavy Industries Europe is looking for new dealers in France Germany and Austria

25/10/2016 2:00:00

Hyundai Heavy Industries Europe is looking for dealers across Europe to meet their growth ambition of becoming a top-ten player in Europe. 

Read more

Hyundai HL980

Hyundai launch new Wheel Loaders to the HL Series at Bauma, including two new Tool Master models

3/02/2016 2:00:00

Hyundai Heavy Industries Europe is launching four new Wheel Loader models at Bauma Munich 2016 - the HL940 TM, the HL955 TM, the HL970 and the HL980 will be making their world debut on the Hyundai stand.

Read more

1.	The Hyundai R1200-9 on a major demolition site in Luxembourg. The 567 kW giant breaks reinforced concrete foundations with a 7-tonne hydraulic breaker, helping to make room for a business quarter.

First Hyundai 120-Tonne Excavator put to work on a Major Demolition Project in Europe

8/08/2017 2:00:00

Démolition et terrassement XL Sàrl from Nidderkuer, Luxembourg, has been using the largest capacity Hyundai excavator, the R1200-9, which has an operating weight of 120 tonnes, on a major demolition site in the financial heart of Luxembourg City since March 2017. This is a first for a Hyundai machine of this size to be sold in Europe. 

Read more

Subscribe to news

Enter your information or subscribe with Facebook and receive news, product updates and offers directly in your inbox.


*

*

*

I would like to receive updates about: